Feel Nanobuds er trygt parkert i klassen for "True Wireless" ørepropper som likner litt eller mye på Apples AirPods med de karakteristiske "stilkene" nedenfor proppene. Den eneste kabelen er en USB-C ladekabel som må kobles til ladeetuiet en gang i mellom. En gang i mellom er i dette tilfellet nesten 30 timer, noe vi er godt fornøyde med. Du har 6 timer spilletid i proppene, og nye 24 timer på reservelager i etuiet. Der må proppene oppholde seg et par timer for å fullades. Ladetuiet er enkelt formet og laget i plast, men det er kompakt og med magneter som holder proppene på plass når du behøver mer strøm. Den oppgitte batteritiden er som vanlig en maksverdi, men jeg satt med dem i øret på hjemmekontoret i 5 timer og 35 minutter før det var slutt. Spiller du på lavt volum og ikke kobler dem mye til og fra kan du helt sikkert klare å skvise 6 timer spilletid ut av dem. 

Bra batteritid

Våre testeksemplarer er kledelig grønne, men fås i tillegg også i hvitt, sort, grønn kamuflasje (camo) og rosa. Proppene er laget i skinnende hardplast, og helt uten fikse designideer. Proppene benytter Bluetooth 5.0 og har aptX for høyest mulig lydkvalitet, men det fordrer selvsagt at mobiltelefonen eller nettbrettet er med på notene og støtter formatet. Det du derimot kan være ganske sikkert på er at de holder seg stabilt tilkoblet under bruk. Proppene er ikke svettesikre og tåler ikke fuktighet og vannsprut.  feel nanobuds green.jpg

Enklere enn du tror

Det er mange ørepropper på markedet som kommer med en egen app for oppdatering og lydjustering/EQ. Her er det gjort på enklest mulig måte. De eneste kontrollene du finner er på selve øreproppene. Her kan du pause eller sette igang musikken med et trykk, hoppe til forrige sang med to trykk på venstre ørepropp, til neste med to trykk på høyre ørepropp og regulerer volumet ved å holde på L i to sekunder for å senke volumet, og R for å øke volumet. Du aktiverer Siri eller Google Assistent ved å trykke tre ganker på venstre eller høyre, og er et noen som ringer svarer du ved å trykke en gang på en av proppene, og vil du ikke bli forstyrret midt i favorittsangen din, trykker du lenge på en av proppene. Dette høres kanskje litt komplisert ut, men du lærer deg dette på noen minutter. 

Det er enkelt å koble Feel Nanobuds til telefonen eller nettbrettet, og de er lette å håndtere. De kommer levert med 3 forskjellige gummitupper, og selv om det kanskje er i snaueste laget for noen, er sjansene store for at ørene dine er kompatible med en av størrelsene. Selve øretuppene i gummi er lette å skifte, og selv om de kanskje sitter helt greit rett fra esken, kan det likevel hende at de ikke tetter helt i øregangen. Gjør de ikke det blir lyden tynn og pistrete uten særlig bass, og du vil aldri kunne oppleve proppene fra sin beste side. Med de største øretuppene på plass tettet de ganske godt i mine ører, og jeg var klar til å spille musikk. 

Feel Nanonbuds er også ekstremt lette, og ergonomien er såpass brukbar at du kan sitte med disse i ørene ganske lenge uten å engang tenke på at de er der. 

Samtaler fungerer greit, er av godkjent kvalitet, og betjeningen er enkel. Men det blir litt vindstøy når du beveger deg utendørs. 

Ganske så ryddig lyd

Du får ikke det aller ypperste av lydkvalitet. Prisklassen gir klare begrensninger for hva det er mulig å få til av presisjon, detaljer og oppløsning, men får du proppene til å sitte skikkelig kan du glede deg over en ganske balansert lyd med litt ekstra volum i mellomtonen for å hente frem stemmer og instrumenter, og gi lydbildet energi og ekstra fres. Blir det mye lyd å holde orden på, eller når lydbildet blir pakket med mye informasjon og mange instrumenter/musikere, blir klangen litt krevende hvis du samtidig vil spille litt høyt. Den valgte lydbalansen er litt vanskelig, for det skal lite til for at lydbildet blir litt slitsomt å lytte til over lengre tid. Alternativet er å gjøre lyden varmere og mer innbydende, men i denne prisklassen kan du ikke få alt. Varmere lyd i ørepropper som dette blir som oftest kjedelig, matt og mindre engasjerende. Det må også sies at Feel Nanobuds går seg ganske godt til over litt tid. Etter noen timer blir de mer lyttevennlige, og det er som om stemmer blir en smule mer naturlige og ørevennlige. Gi dem litt tid før du gir dem endelig karakter.farger.jpg 

Bassen er ganske fyldig, og den går godkjent dypt i bassen - selv om den ikke graver seg helt ned i kjelleren. Jeg spiller litt fra den siste platen til Yello (streamet fra Tidal), og det er helt tydelig at dette er musikk som er skreddersydd for Feel Nanobuds. Lydbildet er overraskende ryddig, og lydbildet er forholdsvis stort med god plass til både stemmer og diverse syntesizere. Har musikken i utgangspunktet godt med dypbass, og da gjerne Rap,  R`n´B og elektronika, kan dette på sitt beste være både morsomt og underholdende. 

Konklusjon 

Feel har ikke truffet helt perfekt på klangbalansen, men der er de i godt selskap av omtrent alle andre ørepropper i prisklassen. Likevel må vi si oss brukbart fornøyde med hvordan Nanobuds spiller musikk i forhold til prislappen. Nanobuds har bra batterikapasitet og er enkle og greie å bruke, og det kompakte og godt avrundede ladeetuitet glir lett ned i en jakkelomme. Et godkjent produkt til en ganske så hyggelig pris.