Huawei har åpenbart forstått at skal de inn på dette markedet må de komme opp med noe som er litt spesielt, og det må gjerne også imponere lydmessig. Huawei Sound X heter den nye høyttaleren og er laget i samarbeide med franskemennene i Devialet som står bak de ekstreme Phantom-høyttalerne, de banebrytende Devialet-forsterkerne og som har noe sånt som 160 teknologipatenter, men også en patentert signalprosessering de kaller for SAM (speaker active matching).

Det er teknologi som kan benyttes sammen med Devialet sine forsterkere, og som lager en egen kalibreringsprofil for å maksimere lyden i en masse forskjellige høyttalere. Hittil er det over 1000 høyttalere på listen, og har du hørt en høyttaler med SAM er det ingen vei tilbake til originalen. At en høyttaler i denne klassen har fått SAM er derfor ganske nytt. Huawei Sound X 1.jpg

Devialet er kjent for å skape enormt imponerende lydbilder med kompakte høyttaler, og det er teknikken og teknologien derfra som er benyttet i Sound X. Vi antar at teknikken først og fremst vil gjøre at det er bassen som vil imponerende mest i den kompakte høyttaleren, men vi lar oss gjerne overraske. Devialet sine egne høyttalere spiller så dypt og massivt at de er i standt til å ominnrede stua, men da snakker vi om modeler i en helt annen prisklasse. 

Imponerende høyttalerteknologi

Devialet er kjent for sin push-push-teknikk som plasserer to basselementer rygg mot rygg i et lukket kabinett. I dette tilfellet er kabinettet den blanke øvre plastkuppelen til Sound X. Teknikken er ikke ny, og er å finne blant annet på Devialet sine Phantom-høyttalere og på subwoofere i den øvre prisklassen. Teknikken gjør at bass-elementene kansellerer hverandres resonanser og vibrasjoner, og fører til lavere forvrengning og strammere dypbassgjengivelse. 

Det er to små 3,5tommers basselementer i kabinettet og de drives av hver sin 60watt forsterker. I bunnen sitter det seks 1,5tommers elementer som skal spiller alt av mellomtone og diskant og som spiller 360grader. Høyttalerne kan dermed plasseres hvor som helst i rommet - også midt i rommet på et bord eller liknende. 

Du kan strømme musikk via Bluetooth, men også vi Wi-Fi hvis du vil ha den aller beste lydkvaliteten som er tilgjengelig. Det er også mulig å ta imot og føre samtaler direkte på høyttaleren. En enkel håndbevegelse er nok. 

Pris: 3 490.- 

Mer info her

Test kommer så snart vi har fått produktet i hus.