Battista er en helt ny elektriske superbil fra Italienske Pininfarina. 1800 elektriske hestekrefter og en toppfart på rundt 350 kilometer, må selvsagt kombineres med førsteklasses lydopplevelser. For å få til det har Pininfarina tatt en telefon til NAIM for å høre om du kan levere den luksuslyden som denne bilen fortjener. Battista skal kun lages i 150 eksemplarer og det testingen foregår utover høsten for levering en gang i løpet av 2021.

Den har et 120kWh batteri og fire elektriske motorer - en ved hvert hjul, og skal ha en rekkevidde på 500 kilometer (WLTP). Men vi tenker at det som vanlig er beregnet ut fra at du ruiser rundt på norske landeveier i 90 kilometer i timer. Det er ikke akkurat det denne bilen er bygget for. Prisen på vidunderet kommer sikkert ikke til å bli veldig tilpasset skrinne lommebøker, og vi tipper at bare bilstereoen kommer opp i prisklassen til en helt vanlig elektrisk kjøredoning i Norge. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Battista_Anniversario-interior.jpg

Tenk å sitte her og høre på favorittmusikken din! 

Naim har ikke spart nevneverdig på effekten, eller for den saks skyld antall høyttalere, og leverer et egenutviklet hifi-system på 1300Watt med ti høyttalere som er skreddersydd for plassering i bilen. Systemet leveres med en omfattende pakke DSP-er, aktive delefiltre og det er gjort innstillinger slik at både fører og passasjer skal få en optimal opplevelse av lyden. En symmetrisk høyttaler-layout skal sørge for at de som sitter i bilen skal få en følelse av at musikerne sitter på innsiden av bilen med full oversikt over scene/innspillingrom. Den kraftige dual-coil-subwooferen er montert midt mellom setene og det sitter super-diskanter i Battistas sommerfuglvinge-dører. 

Tenk å kunne cruise rundt i på europeiske veier med denne doningen! En stillegående, men oppsiktsvekkende elektrisk bil med nydelig lyd som akkompagnerer den flotte utsikten.
Prisen er det ikke sagt noe om, men her er vi ikke engans sikre på om en gjennomsnittelig lottogevinst kommer til å holde.