Det er en mengde gode lydplanker på markedet, men det er få som satser så mye som Revox for å etablere seg i det vi kanskje kan kalle premium-segmentet for lydprodukter. Likevel er ikke dette et produkt hvor vi får følelsen av at det mer pynt og design enn opplevd lydkvalitet. 

Ganske kraftig

Den samlede effekten er hele 210 watt. Det høres mye ut, men det er ganske mange elementer som skal drives, og for å få alt sammen til å spille tilfredsstillende høyt i stua, må det litt krefter til. 

I tillegg til forsterker og elektronikk er det hele ni høyttaler-elementer på innsiden. Det er tre 70mm fulltoner som tar seg av diskant og mellomtone, og fire basser på 84mm, og det er åpenbart at det benyttet litt smart elektronikk for å få de små elementene til å faktisk spille bass. Lydplanken til Revox spiller faktisk helt brukbart bass, og så til de grader at det ikke er noen umiddelbar grunn til å hekte på en subwoofer. Vil du likevel gjøre det har Revox en bra trådløs modell som spiller bra. 

S100 Audiobar er akkurat meteren bred, og har en høyde på snaue 12cm slik at den kan plasseres under de fleste av dagens TV-apparater. Vil du henge den på veggen har du alt du behøver av braketter og utstyr i esken. Den leveres kun i sort, men det kan jo forandre seg. På glassplaten er det berøringsfølsomme kontroller for volum, skip tilbake/frem, spille av/pause og fem forhåndsinnstilte radio-stasjoner. Revox S 100 soundbar.png

Innganger for det meste

 Du kan spille musikk via Wi-Fi og appens tilgjengelige musikktjenester som Tidal og Spotify, og du har også Bluetooth 4.2 med aptX og AirPlay i tillegg til iRadio for alt av internett-radio fra hele kloden. Det hele styres av en app som er enkel og brukervennlig, men det krever en liten smule innsats for å få systemet i spillbar modus. Via appen kan du også kombinere lydplanken med andre høyttalere. Subwooferen er nevnt, men du kan også benytte et par trådløse Revox-høyttalere som bakhøyttalere i et surroundsystem, eller sette sammen flere høyttalere i flere rom til et multirom-system. 

Du kan selvsagt også benytte lydplanken koblet til annen elektronikk med kabel. Det gjelder TV-en din som du kan koble til via en optisk kabel, men den har også tre HDMI 2,0 innganger og en utgang. Alle med støtte for 4K. Du kan også spille fra en analog kilde. Når det kommer signal på en av inngangene slår den seg på automatisk. 

Bra og tydelig lyd

Musikk takler den på en utmerket måte, selv om den ikke har den samme bredden og størrelsen på lydbildet som et dedikert stereo-anlegg. Lyden fra S100 er likevel overraskende bra, og det er mye pent å si om måten den spiller på. Tyngden og bassen er det som imponerer mest når du slår den på første gangen, men etter hvert trer kvalitetene i mellomtonen frem, og viser at den har en omgang med stemmer og musikk som er på den hyggelige siden. Den spiller åpent, detaljert, presist og ryddig, og spiller akkurat høyt nok til at det begynner å bli gøy. revox s 100 exploded view.jpg

Benytter du den på film og til TV, kan du glede deg over at den har meget ryddig og klar dialog med meget godt definerte stemmer som kommer klart frem selv om det er et lokalt jordskjelv som foregår i bakgrunnen. Og vil du har jordskjelv får du det også. Det er bra trykk når det smeller hardt i en hektisk actionfilm, og det blir morsomt å se på film. Ja, det mangler litt trykk i den nederste delen av bassen, men den bassen du får er kontrollert og stram, og lager et godt fundament for resten av lydbildet. Volumet er nok til en normal stue hvor du sitter tre til fire meter fra høyttaleren, men det finnes lydplanker som imponerer enda mer akkurat i denne øvelsen. 

Konklusjon

Revox S100 er flott bygget, og utmerket skrudd sammen. Den er rett og slett fin. Lyden er god, og særlig når du spiller film, selv om den også er mer enn brukbar som musikk-høyttaler. Utseende og design er bra, og den virker svært forseggjort i sammensetningen. Materialene er gode og er i hovedsak enten glass eller aluminium slik du forventer av et premium-produkt. Vi gir den 8 poeng for lyden, men den får en liten ekstra stjerne for byggekvalitet og design.