Det går svært fort unna i denne kategorien, og teknikk og lyd som var klasseledende for et år eller to siden, holder ikke lenger mål. Nå er ikke de forrige modellene av True Connect noe dårlig kjøp, men med mk II på banen er det ingen grunn til å velge produkter fra fortiden. RHA TrueConnect2 earbuds_1280x1058.jpg

En skikkelig ryddesjau 

Nye RHA True Connect II har fått kraftigere forsterker, men det er nok ikke hele forklaringen på hvorfor lyden er blitt forbedret. Jeg tenker at ingeniørene også har gjort hva de kan for å justere klangen og balansere lydbildet enda litt bedre. 

Der den forrige modellen hadde knappe 5 timer spilletid, og 20 timers strømreserve i ladeboksen, har modell II fått imponerende 9 timers spilletid, og skulle du gå tom for strøm har den flott designede ladeboksen i aluminium en reserve på hele 35 timer. Da behøver du ikke plugge disse i laderen mer enn en gang i uken. Nytt er det også at proppene har fått en ny touchkontroll for å kontrollere proppene. Du kan ta imot samtaler og koble deg opp til telefonens stemmekontrollerte assistent, men selvsagt også stoppe og starte musikken, eller hoppe til neste spor.

I en verden hvor valget av ørepropper og hodetelefoner er blitt et spørsmål om kvaliteten på støykanselleringen, gjør RHA dette på en litt annen måte. De sier rett ut at passiv støyredusering ved god tilpasningen av proppene er bedre, og at selve støykanselleringen ødelegger lydkvaliteten. Derimot har proppene støykansellering når du snakker og tar imot samtaler. Er du treningsglad er det kjekt å vite at proppene er IP55-sertifiserte og tåler fuktighet. Nei, du kan ikke dusje eller bade med dem! rha_trueconnect2 pair.jpg

Som vanlig er utvalget av propper best i klassen. Du får med et helt brett med forskjellige propper, og har du noenlunde normalt utformede ører (det er vel egentlig bra Dumbo som sliter med tilpasningen her!) finner du noen gummitupper som passer perfekt og gir 100 prosent tetting i øregangen. Det gir i tillegg til god demping av lyd utenfra, og den beste bassen. 

Overføringen av lyden fra telefonen til øreproppene gjøres med Bluetooth 5.0, og for alle som har kompatible telefoner gir det en bedre trådløs kobling mellom telefon og ørepropper. Men det hadde de forrige modellene, også. 

Flott lyd 

Etter et par forsøk med forskjellige gummitupper finner jeg et par som sitter som støpt, og starter litt forsiktig med å spille musikk. Det som umiddelbart slår meg er den åpne og detaljerte lyden. Sammen med god ergonomi, sørger det for at du kan bære de i timevis uten at de gnager verken i øregangen eller på trommehinna. 

Balansen er nøktern. De er ikke laget for å hamre løs på lytteren med masse bass, men det er ikke dermed sagt at de låter slankt eller tynt. Det er nok bass – og den er både dyp og fyldig. Det er bare at den ikke får jekslene til å skrangle slik enkelte andre modeller gjør. Noe som selvsagt kan være gøy på enkelte typer musikk, men det er knapt noen ørepropper i fornuftige prisklasser som kan spille både dypt, kraftfullt og kontrollert. Det blir mye bass, men lite tone. 

rha_trueconnect2_single.jpgHer er bassen under streng kontroll, og den er ren, definert og god. Jeg tror knapt jeg har hørt noe som likner i prisklassen. Jo, du får kablede ørepropper som konkurrerer, men nå er det altså ekte trådløse propper som gjelder. 

Mellomtonen er veldig åpen, og nydelig detaljert, og er nok dere disse øreproppene imponerer mest. Den høye kvaliteten på gjengivelsen gjør at stemmer, og instrumenter kommer særdeles godt frem og får nydelig fokus, men fortsatt uten å dominere lydbildet. Diskanten er luftig og god balansert med resten av lydbildet, og det er ikke antydning til spisst, eller noe som stikker nåler i trommehinna. 

RHA True Connect II er også veldig allsidige, og fikser enhver aktuell musikksjanger, men de må ha en lydkilde som ikke er for komprimert. De er så tydelige og klare at de nådeløst avslører dårlige kilder. Elektronikken bidrar med så vidt litt sus, men det er hørbart kun når du ikke spiller musikk, og ikke noe som sjenerer deg når du har proppene satt godt fast i øregangen. 

Konklusjon 

Jeg likte de forrige modellene, men dette låter klart bedre. Den gode lyden, det flotte lade-etuiet, det gode utvalget av gummitupper og imponerende batterikapasitet gjør RHA True Connect til et av de aller beste valgene i prisklassen under to tusen kroner. Disse kan du trygt gi bort til audiofile venner til jul!